keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Ei tämä ole kasaria

Kuuntelen Spotify-radiosta pelkästään kahdeksankymmentäluvun musiikkia juuri nyt. Yhtäkkiä kuulokkeista rävähtää nykymetallia. Mainos - ajattelen ja jatkan hetken, mutta mainosta ei tule, tykitys vain jatkuu. Käännän Spotifyn puolelle ja yllätys on varsin suuri. Bullet For My Valentine paukuttaa huolella, eikä siinä mitään, mutta kun tämä ei todellakaan ole kasaria, ei sitten mitenkään.

No, wikipediaan tarkistamaan, ja sieltähän se löytyy. Nimibiisi Scream Aim Fire, vuodelta 2008. Jostain kumman syystä tuossa on nyt tapahtunut 28 vuoden aikasiirtymä. Spotify käyttää Gracenotea, missä tämä on kyllä ihan oikein ajoitettu. No, näköjään edes 1980-luku ei ole turvassa metal corelta.Bullet For My Valentine oli edellä aikaansa?

Sama kuvan kanssa:
Ei, ei ole.

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Ruorijuopumuksen sävyerot

Tiistaina ministerit Brax (vihr), Holmlund (kok) ja Vehviläinen (kesk) perustivat työryhmän miettimään ruorijuopumuksen promillerajan alentamista maantieliikenteen tasolle, 0,5 promilleen. Ruorissahan on todellakin saanut olla jo ihan mukavassa maistissa toistaiseksi.

Nyt Magnus Öster (rkp) ehdotti, että juopumusrajaa porrastettaisiin: suuret ja vaativat alukset lähelle nollatoleranssia ja pienemmät löysemmin. Asiaa käsitteli HS artikkelissaan Rkp haluaa porrastaa ruorijuoppouden rajat. Öster toteaa haastattelussa mm.:
Pääpointtimme on saada ruorijuopumuskeskusteluun lisää nyansseja eli saada ihmiset ymmärtämään, että joidenkin venetyyppien kohdalla rajojen on oltava tiukemmat kuin toisilla.
sekä
Olisi järkevämpiäkin tapoja käsitellä asiaa kuin säätää pelkästään yksi ruorijuopumusta mittaava taso.
Merkittävä enemmistö ruorijuopumuksista tapahtuu pienillä veneillä siviililiikenteessä. Ammattimerenkulun puolella erinäiset suojamekanismit ja tapakulttuuri ovat olleet ammatillisen kehityksen myötä jo hyvän aikaa liikkumassa kohti turvallista merenkulkukulttuuria. Viinalla läträäminen on mitä suurimmassa määrin amatöörien puuhastelua ja juuri tähän juopumusrajan selvä alentaminen tähtää. Maanteiltä tuttu ajatus "jos otat, et aja" tulisi näin myös meriliikenteen kattavaksi määritteeksi.

Palautan tässä mieleenne, että suurin osa humalahukkumisista tapahtuu soutuveneellä, jolloin mitään promillerajoja ei ole. Olkoonkin niin, että mielestäni ihmisellä pitää olla oikeus juoda itsensä känniin ja hukuttautua, jos niin katsoo haluavansa tehdä. Toista ihmistä ei kuitenkaan saa asettaa vaaraan ja aluksen päälliköllä on aina täysi vastuu matkustajistaan, oli kyseessä sitten soutuvene tai laiva.

Silti minun on kovin vaikea ymmärtää tätä Österin avausta asiassa. Yritetäänkö tässä nyt puolustaa pikku pöhnässä purjehtimista, vai mistä oikein on kyse?

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Studion kätköistä: Kun et vaan osaa

Viikonloppuna electronicayhtyeemme Clockwork Overkill kokoontui tekemään musiikkia. Paikan päällä syntynyt kappale rakentui tyylikkään groovaavien akustisten melodioiden varaan. On totta, että basistin säveltämä riffi (jonka kitaristi joutui soittamaan!), oli tuoreeltaan haastava, mutta onneksi nykytuotantovälineet mahdollistavat mutkattoman leikkaa-ja-liimaa -tuotannon meille vähemmän lahjakkaille. Tosiasiahan on se, että musiikkia tehdään kovalla huijausasteella. Siitä tämä seuraava kuva todisteeksi:

Yhden kertosäkeen lukuisat otot matriisissa (kuva: Aaro Sahari)

Saadaksemme aikaiseksi yhden toimivan oton biisin tähän osaan, soitin kitaraa 11 ottoa, joista tuo sitten kursittiin kokoon. Tästä oppineina nauhoitimme sitten sunnuntaina 12-kielisen soinnut capon avulla kitaraa aina välillä virittäen. Kun sitten yksi sointu oli vielä tämän palapelin jälkeen "löysä", se korjattiin flex time -editorilla tiukemmaksi. Tämä myös kannatti, koska biisistä on tulossa todella rautainen.

Mopolla pääsee ja Logic korjaa!

torstai 3. kesäkuuta 2010

Lisäys edelliseen

HS 3.6.2010:
LYHYESTI
Kaksi hukkui veneen kaaduttua Kallavedellä

Kuopio. Kaksi keski-ikäistä kuopiolaismiestä hukkui veneilyonnettomuudessa keskiviikkona Kallavedellä Kuopiossa.

Pieni perämoottorivene kaatui Kumpusaaren itäpuolella sijaitsevan Lokkisaaren lähellä noin kello 15.

Vain yksi veneessä olleista kolmesta miehestä selviytyi rantaan. Pohjois-Savon poliisin mukaan miehet olivat vahvasti humaltuneita.
Juuri tästä on kyse.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Älä jätä aivoja narikkaan

Oikeasti.

Tiedän hölmöilleeni nuorempana vesillä. Tiedän aiheuttaneeni vaaraa muille, mutta eritoten itselleni. Tätä nykyä Suomessa hukkuu todennäköisimmin, jos on:

humalassa

mies

keski-ikäinen

soutuveneellä liikkeellä.

Minä jään jussina rantaan. Jääkää tekin!