keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Karman laki: osta Apple-tuote ja vanhasi vanhenee

Maanantaina tuli uusi kone. Tiistaina vanha hajosi. Epäilen näytönohjainta, joka muuten on tuon mallin tyyppivika. Hienoa!

No nyt säädetään uutta käyttöön, sillä vanha menee tarkastettavaksi, josko siitä vielä saisi pelin...

Jotenkin osasin odottaa tätä!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Uusi mylly – vanhat kujeet

Tänään tuli pakettiautolla kotiovelle uusi tietokone. Ensikokemukset ovat iloisia, sillä sain verkon toimimaan nopeimmin, mitä se mokkulalla on oikeastaan ikinä onnistunut. Muutenkin perusasiat loksahtivat kohdalleen alta aikayksikön: musiikit, verkko-ohjelmat ja normisälät olivat koneella alta tunnin ja vain muutamalla käynnistyksellä.

Pro-ohjelmiin en ole vielä koskenut. En ole jaksanut, jätetään siis jotain lähipäiville. Kuitenkin perusasioiden loksahtaminen kohdalleen näin helposti antoi kivan fiiliksen.

Paljon on vielä kuitenkin tehtävää ja hiottavaa, mutta sitähän tässä ehtii sitten tehdä...

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Clarence Clemons in Memoriam

Saksofonisti Clarence Clemons on kuollut. Clemons, joka viimeaikoina esiintyi mm. Lady Gagan uudella levyllä, toi fonin isosti rockmusiikkiin E-Street Bandin myötä 1970-luvulla. Voisikin sanoa vain vähän liioitellen, että Brucen ja bändin suosioon nousun myötä fonista tuli uudelleen suosittu soitin, mikä sitten näkyikin läpi 1980-luvun.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Poliittisen lähihistoriamme suurin kipukohta

Michael Halilan erinomainen kirjoitus otsikolla Suomi on unohtanut historiansa.

Suosittelen vakavasti!

torstai 9. kesäkuuta 2011

Asennemuutokseen tarvitaan aikaa

Olen kirjoittanut Marine Stewardship Councilin vaiheista aiemmin. Tuolloin mainitsin, että yhdistystä on ollut rahoittamassa elintarviketeollisuus. Liike kestävän kalastuksen eteen on nyt tehnyt uuden aluevaltauksen:

McDonald's alkaa käyttää MSC-hyväksyttyä kalaa Euroopassa!


Mickey Dee on tietenkin saanut paljon vihaa niskaansa vuosien varrella - epäilemättä ihan syystäkin. Nyt me kuitenkin todistamme taas yhtä hidasta mielipideprosessia. Kun tarpeeksi keuhkotaan ja vaikka sitten vain teeskennellään, asiat alkavat muuttua. Ympäristötietoisuus on pikku hiljaa vallannut länsimaat. Kuten kansalaisoikeusliikkeen ja naisasialiikkeen kohdalla tätä aiemmin on käynyt, ilmiö ja sen mukanaan tuomat asenteet ovat hitaasti asettuneet osaksi yhteiskuntaa. Osa tavoitteista on tietenkin saavuttamatta, monet pitkään asioiden puolesta taistelleet ovat väsyneet tai radikalisoituneet, mutta edistystä on silti tapahtunut.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki ongelmat olisivat ratkenneet. Päinvastoin, nyt ollaan vasta oikealla tiellä kohti kestävää ympäristö- ja kalataloutta. Toivoa kuitenkin on, kun McDonald'sin, Wal-martin ja Unileverin kaltaiset ketjut saadaan sitoutumaan prosessiin mukaan. Firmat tekevät sitä, mistä ne saavat rahaa. Jos me vaadimme kestävää kalaa ja olemme siitä valmiita maksamaan, on tulos tässä.

Siis: sykää kestävää kalaa!

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Sodan toiset kasvot

Jatkosota oli aikanaan ensisijaisesti suuri tragedia Suomelle. Sodassa kuoli (tai katosi) noin 63 ooo suomalaista – jotakuinkin 12 % sotaan sotilaina osallistuneista. Yli 150 000 sotilasta haavoittui, mutta sitten olivat vielä siviilit. Kurimus näkyi pitkään yhteiskunnassamme, joka oli läpi 1940- ja 1950-lukujen brutalisoitunut, trauman jälkeinen stressioireyhtymä. Murhia, itsemurhia, huumeita ja epävarmuutta.

Julkisessa keskustelussa tämä puoli unohtuu aina liian helposti. Kaikella kuitenkin on hintansa. Siksi onkin hienoa, että Hesarin kuukausiliite antaa meille mahdollisuuden testata omaa tsägäämme. Minulla kävi mäihä:
Kohtalosi jatkosodassa oli:
Onneksi olkoon. Selvisit jatkosodasta ilman vammoja.
(Mutta henkisiä vaurioita tuli varmasti sinullekin.)

Panee miettimään, eikö?