perjantai 9. lokakuuta 2009

F Y Studiot: Sysikuun äänityssessiot, osa 3

No niin,

Viime yönä tein tuon aiemmin postitetun listan perusteella rasituskokeen laitteistolle. Kiinnitin kaiken kaikkeen ja ajoin nauhoituksia testaten tasoja, johtoja ja tietokoneen ja kovalevyn toleransseja.

Ensialkuun on hyvä todeta, että rajat eivät tulleet vastaan, vaan moniraitanauhoitus onnistui asianmukaisesti. Niin muuten, refenrenssisignaalina mikkejä varten oli stereoista tuutannut Rotten Soundin debyytti Under Pressure. Oli hauskaa...

Testasin tosiaankin samalla kaikki liitännät ja johdot. Yksi lainamikkipiuha oli romuna, mikä aiheutti alkuun sydämentykytyksiä, sillä se oli kiinni basarimikissä, jota ilman olisi saattanut tulla suru puseroon. No siitä selvittiin johdonvaihdolla. Myös yksi balansoitu linjapiuha oli sanonut hyllylläni maatessaan sopimuksensa irti.

Näitä suurempi haaste (ja osoitus tuottajan tyhmyydestä) tuli vastaan, kun aloitin ADAT:n synkronoinnin. Kuten tietänettekin jo, ADAT Lightpipe kantaa signaalin seassa sekvenssisignaalia masterlaitteelta slavelaitteille. Äänikortissani on poikkeuksellisen laadukas sisäinen kello, minkä takia haluan tietenkin sitä käyttää digitaalilaitteiden tahdittamiseen jitterin ja roskan eliminoimiseksi. No mitä en ollut tietenkään loppuun asti ajatellut oli se, että ADAT kuljettaa piuhaa pitkin signaalia vain yhteen suuntaan, joka nyt yhdellä johdolla oli ADAT-etuasteesta äänikorttiin (ei päin vastoin). Ei onnistunut, ja testit tein Presonuksen kellon kanssa.

Näinpä tänään piti taas käydä häiritsemässä luottopakkiani Samia Soitinmestassa. Onneksi olivat ostaneet useamman piuhan varastoon. Nyt homman pitäisi siis onnistua.

Tänään aamulla laittelinkin sitten tupaa järjestykseen. Vielä pitää hakea mattoja ja tehdä kaikenlaista, mutta viimeistään kuudelta pitäisi rumpalin koputella ovelle. Sitten alkaa se todelinen säätö.

Ei kommentteja: