keskiviikko 26. joulukuuta 2012

NFL:n jatkopelit häämöttävät – mitä kaudella 2012 oikein kävikään?


Henkilökohtaisesti tämä NFL-kausi on ollut vähän liiankin jännittävä. Baltimore Ravens on onnistunut ihastuttamaan ja kauhistuttamaan kotikatsomoa vuorotellen. Loukkaantumisista kärsinyt joukkue on myös tuottanut onnenhetkiä, kuten tämä kauden kohokohdaksi luultavasti jäävä yksilösuoritus Ray Ricelta:Arvatkaa vain, säväyttikö tämä minua Rice-paidassani.

Laajemmin katsottuna, ennen viimeistä sarjakierrosta NFL ei tuottanut tällä kaudella aivan järkyttäviä yllätyksiä. AFC:ssa vain yksi joukkue vaihtui playoff-jatkosta, sillä viime vuoden pohjanoteeraus Indianapolis Colts onnistui draft-valinnassaan ja Andrew Luck oli valintansa arvoinen. Indy palasi pleijerikantaan ja näin AFC Northin tiukasta kolmikosta vanheneva Pittsburgh Steelers ei enää mukaan mahtunut.

NFC:ssä heittelyä oli sitten enemmän, mutta lähinnä siksi, että taso on todella tiukka ja pienet virheet korostuvat. Atlanta Falconsilla on taas mahdollisuus osoittaa olevansa yksi parhaista. Nyt pitäisi sitten voittaa jatkopeleissä, joskin onneksi joukkue saa levätä divisioonakierrokselle asti. Green Bay Packersin meno jatkoon ei yllättäne ketään, ja Aaron Rodgersin menestys innostaa minua aina. NFC Westissä sitä vastoin On tiukkaa ja 2011 toiseksi jyvitetty SF 49ers taistelee divarin voitosta Seattlen kanssa. Siinäpä vasta on joukkue, jonka kauden suunnasta ei koskaan voi etukäteen mitään sanoa!

Luckin jälkeen toisena keväällä draftattiin muuan Robert Griffin III eli RGIII, joka on yhtä tehokkaasti johtanut joukkueensa DC:n Redskinsin NFC Eastin johtoon ohi Super Bowl-voittoa puolustavan NY Giantsin. Kun Redskins johtaa ottelulla sekä Giantsia etta Dallas Cowboysia, on tilanne tämän divarin osalta vielä täysin auki. Minnesotalla ja Chicagolla on kuitenkin näitä enemmän voittoja, joten vain yhdelle riittää idästä paikka jatkoon. Todennäköisesti siis puolustava mestari jää jatkopelien ulkopuolelle vikisemään.

Jatko-ottelutilanne näyttää siis ennen vuodenvaihteen viimeisiä pelejä tältä:

Houston Texans taistelee AFC:n voitosta mielettömän paluun tehneen Peyton Manningin Denver Broncosin (Coltsista Broncosiin, eli jos Manning vielä vaihtaa uransa aikana joukkuetta on kohde siis luonnollisesti umpihuono San Diego Chargers!) ja Patriotsin kanssa. Patriots voi tosin vielä hävitä ja jos Ravens voittaa Cincinnatin, jäädä neljänneksi. Todennäköisemmin Texans ja Broncos huilaavat Wild Card -kierroksen ja kolmas NE Patriots kohtaa Andy Daltonin liekehtivän Cincinnati Bengalsin. Tällöin Baltimore Ravens pelaa ainoan jatkokotiottelunsa onnekasta Coltsia vastaan.

Jos näin, niin Baltimore on kotiedustaan huolimatta altavastaaja, mutta uskon, että Ravens onnistuu hoitamaan Wild Cardin ja etenee joko Broncosia tai Texansia vastaan. Bengals on todenäköisesti liian kovan paikan edessä Uudessa Englannissa, eli Patriots jatkaa huippusuorituksia ja kohtaa toisen noista edellä mainituista. Ravens on hävinnyt Texansille ja Broncosille ja todennäköisesti häviää taas (valitettavasti), mutta Patriotsilla on mahdollisuuksia aina AFC:n loppuotteluun. katsotaan miten tässä vielä käy!

NFC:n tilanne on tosiaankin auki, mutta näin ennakolta minä laittaisin rahani San Francisco 49ersin puolelle. Katsotaan vielä ensikierroksen jälkeen, miltä tilanne näyttää!

Ei kommentteja: