keskiviikko 2. tammikuuta 2013

NFL:n jatkopelit kaudella 2012

Oli tarkoitukseni kirjoittaa täydennys edelliseen oikein ajan kanssa. Blogger kuitenkin pyki ja kadotti suurimman osan kirjoituksestani. Tässä siis tiivistelmä.

Otteluparit täällä tarkemmin.

Houston Texansilla tulee olemaan tiukkaa Cincinnati Bengalsia vastaan, koska ovat olleet nukuksissa loppukaudesta kun taas Daltonin tiikerit ovat olleet kovassa nousussa. Silti uskon, että Houston tämän hoitaa.

Lauantain toisessa matsissa Minnesota Vikings kohtaa vanhan kilpakumppaninsa Green Bay Packersin. Joukkeet kohtasivat viimeisellä kierroksella ja Vikings onnistui Packersin tällöin voittamaan. Jos Packers kuitenkin saa pidettyä Christian Ponderin kurissa ja rajoitettua ilmiömäistä Adrian Petersonia, niin ottelun voittaja lienee selvä.

Ravens kohtaa kotonaan Baltimoressa Indianapolis Coltsin. Edellinen on kärsinyt loukkaantumisista ja ollut varsin keskinkertainen, jälkimmäinen on tehnyt uskomattoman paluun 2-14 joukkueesta 11-5 joukkueeksi onnenkantamoisen nimeltä Andrew Luck (Chuck Pagano). Vanhoista peleistä ei voi sanoa mitään, joten tiukoille menee. Periaatteesta kannatan B-morea.

Viimeisessä villin kortin ottelussa kohtaavat Seattle Seahawks ja Washington Redskins. Mitä tahansa saattaa tapahtua, oikeasti ihan mitä tahansa. Jos RGIII onnistuu vedättämään Seattlen kovaa puolustusta Washington voi tehdä komean paluun pitkän yön jälkeen. Sunnuntaina nähdään.

Tosiasia on se, että mikä tahansa näistä joukkueista jatkoon pääseekin, saa se vastaansa niin kovia pelaajia, että oksat pois. AFC:n ykkösjyvä meni uskomattoman paluun tehneelle Peyton Manningille (siis Denver Broncosille) ja kakkossija lähihistorian menestyneimmälle joukkueelle New England Patriotsille. Siitä on paha repiä.

NFC:ssä kärjessä ovat kauden läpi loistanut Atlanta Falcons ja San Francisco 49ers. Näistä neljästä jollekin minä leipoisin kauden kruunua ja jokainen on tekijä matkalla konferenssifinaaleihin. Kannattamani Ravens saisi voittaessaan Coltsin toisen heppajoukkueen Broncosin vastaansa, ja se lienee liian kova pala. Vaikkei olisi tulisi suurella todennäköisyydellä AFC:n finaalissa vastaan Patriots, ja sehän muistetaan, mitä siitä seuraa. Njoo.

Veikkaukseni on, että Broncos voittaa Patriotsin ja 49ers jonkun (toivottavasti Atlanta pääsee konferenssifinaaliin) ja New Orleansissa 3.2. San Francisco vie Lombardin länsirannikolle. Näin tuskin käy, mutta siinä se on!

Ja nyt, katsomaan...

Ei kommentteja: