maanantai 7. tammikuuta 2013

Divisioonakierros kutsuu – korpit vastaavat!

Jännäksi menee. Olin tietenkin aiemmin jo arvioinut Baltimore Ravensin kykenevän voittamaan Indianapolis Coltsin. No olivat ne ja muutenkin villin kortin pelit menivät pitkälti odotusten mukaan. RGIII:n polvivamma oli ikävä tapaus, mutta tämä vahvisti sitä käsitystä, mikä minulla oli näistä paljon liikkuvista pelinrakentajista. He ovat vamma-alttiita ja tämän takia Colts meni Andrew Luckilla, joka eilisestä tappiosta huolimatta näytti tulevan superstaran elkeitä. Indy tulee takaisin lähivuosina ja kovaa!

Nyt meillä on sitten seuraavat ottelut edessä:

Lauantai 12.1. Ravens - Broncos ja Packers - 49ers
Sunnuntai 13.1. Seahawks - Falcons ja Texans - Patriots

Minäpä arvaan seuraavaa:

Ravens voittaa ihmeen kaupalla! Njoo, näin ei tule tapahtumaan mutta tämä on sitä violetit lasit päässä fanitusta. Siis valitettavasti on vain todennäköistä, että Peyton Manning marssii jatkoon Broncosin johdossa.

Texans - Patriots -ottelusta tulee tiukempi kuin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, mutta Patriots hoitaa sen silti. Tämä asettaa QB-supertähdet Manningin ja Bradyn vastakkain AFC:n finaalissa. Broncos voittaa.

Packersin ja 49ersin kohtaamisesta tulee eeppinen. Se, joka sen voittaa, voittaa minun arvaukseni perusteella tänä vuonna superbowlin. Packers hoitaa tämän, jos Aaron Rodgers on Aaron Rodgers (eli liigan paras QB ja hallitseva MVP). 49ers hoitaa tämän jos Smith & Smith hoitaa homman puolustuksessa. En oikeasti tiedä kumpi, ja kannatan molempia!

Falcons hoitaa matsin Seahawksia vastaan. Russell Wilson on kuitenkin pisimmälle päässyt juniori-QB ja Seattlelta odotetaan tulevaisuudessa menestystä.

Falcons ei kuitenkaan arvaukseni perusteella pysty vastustamaan sen enempää Green Bayn kuin San Franciscon jyräystä, joten...

Superbowlissa helmikuussa kohtaavat:

Denver Broncos ja Green Bay Packers / San Francisco 49ers

Niin se menee, tai sitten ei...Muuttujia tähän yhtälöön:

1. Ray Lewis saa Ravensin uskonnolliseen raivoon ja jotenkin ihmeen kaupalla jäbät pudottavat Broncosin. Tällöin mikä tahansa on mahdollista AFC:ssä.

2. Texans onnistuu sulkemaan Tom Bradyn laserheitot kun J. J. Watt valitaan ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Niin ja Arian Foster on liekeissä ja hänet valitaan ottelun parhaaksi pelaajaksi (jompi kumpi). Tämä helpottaisi mielestäni Broncosin (tai Ravensin) hommia matkalla finaaliin.

3. Seahawks voittaa Falconsin. En toivo, että näin kävisi, mutta mahdotonta se ei ole. Se onnistuu vain, jos Wilson onnistuu taskussa ja Lynch saa Bucky Brooksin sanoin pedon itsestään irti. Tällä ei kuitenkaan ole mielestäni isoa merkitystä NFC-finaalissa.

Viikonloppua odotellessa.

Ei kommentteja: