tiistai 22. tammikuuta 2013

Baltimore Ravensin yllättävä kausi

Mitä sanoinkaan viimeksi!
Ravens voittaa ihmeen kaupalla! Njoo, näin ei tule tapahtumaan mutta tämä on sitä violetit lasit päässä fanitusta. Siis valitettavasti on vain todennäköistä, että Peyton Manning marssii jatkoon Broncosin johdossa.
Ei marssinut, tapahtui ihme. Tarkemmin sanoen Joe Flacco sai tehdä sitä, mitä hän on jo pitkään uskonut kykenevänsä tekemään, olemaan todella hyvä pelinrakentaja. Tämä Joe Flacco on näköjään päättänyt jatkaa, sillä sen verran vaikuttavaa touhu oli Patriotsia vastaan.

Olen ollut Ravensin fani noin vuodesta 2009. En voi valittaa, sillä näinä John Harbaughin ja Joe Flaccon vuosina joukkue on päässyt joka vuosi jatkopeleihin ja voittanut niissä otteluitakin, ollut konferenssifinaalissakin kolmena näistä viidestä. Tämä muuten on Flaccon osalta pelinrakentajaennätys koko liigassa. Ei siis huonoa!

Silti joukkue, jota aloin kannattaa puolustuspelaamisen takia, on vaikuttanut tänäkin vuonna välillä todella epävarmalta. Kun pian loppuva kausi alkoi ilman Terrell Suggsia (jalkavamma), Ray Lewis ja Lardarius Webb joutuivat sairaslomalle (jälkimmäinen loppukaudeksi), ei tilanne näyttänyt oikein hyvältä. En väliviikkoa korpit ottivat Houstonilta käkeen oikein kunnolla ja vetivät kauden lopun oikein huolella metsään.

Tämän kaiken perusteella arvioin, että homma loppuu Peyton Manningiin, unohtaen hänen historiansa ensiluokkaisena jatkopelihäviäjänä. No peli oli tiukka ja umpilegendaarinen. AFC-finaali NE Patriotsia vastaan ei niinkään. Ensimmäinen puoliaika väännettiin, mutta pikku hiljaa patrioottien rivit heikkenivät ja korpit pääsivät läpi nokkimaan. Tuntui, kuin olisin katsonut kymmenen vuoden takaista matsia, sillä Lewisin lopetusilmoituksen sähköistämän Ravensin puolustus oli liekeissä. Brady pysäytettiin kuusi kertaa 25:n yardin päähän maalista. Baltimore hoiti toisella puoliajalla kolme syötönkatkoa. Näin ei yleensä Bradylle käy, mutta nyt Patriots oli täysi vastaantulija.

Näin Baltimore Ravens palaa Super Bowliin 12 vuoden katkon jälkeen, ja minä saan vihdoinkin tehdä lake troutia!

Miten tähän on tultu?

Sanoisin, että minun fanittaessani Baltimore Ravens on muuttunut. Harbaugh päätti napata Flaccon ja teki näin 2008 draftissa ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella otettiin Ray Rice (Hey didle, diddle). Tämän jälkeen joukkue on varannut Dennis Pittan, Bernard Piercen sekä Torrey Smithin ja ostanut Jacoby Jonesin ja Vonta Leachin (Houstonilta) sekä Anquan Boldinin (Arizonal Cardinalsilta). Toisin sanoen joukkue on painottanut monipuolista hyökkäystä, joka juoksee, leikkaa ja koppaa maalla, merellä ja ilmassa!

Nyt Flaccolla on hyvän pelinrakentajan tarvitsemat hyökkäysaseet käytössään ja hän kykenee read option -hyökkäyksellä pitämään puolustajat kovilla. Kun New Jerseyn poika on tunnetusti liigan paras pitkän pallon paukuttaja, niin siinäpä se. Samalla tosin joukkueen puolustus on alkanut rakoilla. Se on kuitenkin kummallinen frankesteinin hirviö. Joukkue päästää mielettömiä jaardimääriä, mutta iskee kovaa ja kovettuu kohti maalilinjaa. Tyypillinen B-moren peli on vähämaalinen ja tiukka (paitsi jos Flacco pääsee vauhtiin). Tällöin joukkueen uusi potkaisija, Texasin lahja muulipotkuille, Justin Tucker pääsee oikeuksiinsa. Ja potkaista hän osaa!

Tietenkin Ravens saa puolustustyylistään rangaistuksia. Mikä muuten taas nähtiin AFC-finaalissa. Mutta homma näyttää vastoin tavanomaista logiikkaa toimivan.

Näin.

Lopuksi lieneekin aika kertoa, mitä uskon käyvän New Orleansissa. Baltimore Ravens voittaa. Tiukasti.

Tämän kauden finaalista tulee aivan järkyttävän tiukka ja repivä. B-more ja 49ers ovat molemmat kovia fyysisiä joukkueita ja molempien pelinrakentajat ovat liekeissä. Ottelu on siis todellakin katsomisen arvoinen.

maanantai 7. tammikuuta 2013

Divisioonakierros kutsuu – korpit vastaavat!

Jännäksi menee. Olin tietenkin aiemmin jo arvioinut Baltimore Ravensin kykenevän voittamaan Indianapolis Coltsin. No olivat ne ja muutenkin villin kortin pelit menivät pitkälti odotusten mukaan. RGIII:n polvivamma oli ikävä tapaus, mutta tämä vahvisti sitä käsitystä, mikä minulla oli näistä paljon liikkuvista pelinrakentajista. He ovat vamma-alttiita ja tämän takia Colts meni Andrew Luckilla, joka eilisestä tappiosta huolimatta näytti tulevan superstaran elkeitä. Indy tulee takaisin lähivuosina ja kovaa!

Nyt meillä on sitten seuraavat ottelut edessä:

Lauantai 12.1. Ravens - Broncos ja Packers - 49ers
Sunnuntai 13.1. Seahawks - Falcons ja Texans - Patriots

Minäpä arvaan seuraavaa:

Ravens voittaa ihmeen kaupalla! Njoo, näin ei tule tapahtumaan mutta tämä on sitä violetit lasit päässä fanitusta. Siis valitettavasti on vain todennäköistä, että Peyton Manning marssii jatkoon Broncosin johdossa.

Texans - Patriots -ottelusta tulee tiukempi kuin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, mutta Patriots hoitaa sen silti. Tämä asettaa QB-supertähdet Manningin ja Bradyn vastakkain AFC:n finaalissa. Broncos voittaa.

Packersin ja 49ersin kohtaamisesta tulee eeppinen. Se, joka sen voittaa, voittaa minun arvaukseni perusteella tänä vuonna superbowlin. Packers hoitaa tämän, jos Aaron Rodgers on Aaron Rodgers (eli liigan paras QB ja hallitseva MVP). 49ers hoitaa tämän jos Smith & Smith hoitaa homman puolustuksessa. En oikeasti tiedä kumpi, ja kannatan molempia!

Falcons hoitaa matsin Seahawksia vastaan. Russell Wilson on kuitenkin pisimmälle päässyt juniori-QB ja Seattlelta odotetaan tulevaisuudessa menestystä.

Falcons ei kuitenkaan arvaukseni perusteella pysty vastustamaan sen enempää Green Bayn kuin San Franciscon jyräystä, joten...

Superbowlissa helmikuussa kohtaavat:

Denver Broncos ja Green Bay Packers / San Francisco 49ers

Niin se menee, tai sitten ei...Muuttujia tähän yhtälöön:

1. Ray Lewis saa Ravensin uskonnolliseen raivoon ja jotenkin ihmeen kaupalla jäbät pudottavat Broncosin. Tällöin mikä tahansa on mahdollista AFC:ssä.

2. Texans onnistuu sulkemaan Tom Bradyn laserheitot kun J. J. Watt valitaan ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Niin ja Arian Foster on liekeissä ja hänet valitaan ottelun parhaaksi pelaajaksi (jompi kumpi). Tämä helpottaisi mielestäni Broncosin (tai Ravensin) hommia matkalla finaaliin.

3. Seahawks voittaa Falconsin. En toivo, että näin kävisi, mutta mahdotonta se ei ole. Se onnistuu vain, jos Wilson onnistuu taskussa ja Lynch saa Bucky Brooksin sanoin pedon itsestään irti. Tällä ei kuitenkaan ole mielestäni isoa merkitystä NFC-finaalissa.

Viikonloppua odotellessa.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

NFL:n jatkopelit kaudella 2012

Oli tarkoitukseni kirjoittaa täydennys edelliseen oikein ajan kanssa. Blogger kuitenkin pyki ja kadotti suurimman osan kirjoituksestani. Tässä siis tiivistelmä.

Otteluparit täällä tarkemmin.

Houston Texansilla tulee olemaan tiukkaa Cincinnati Bengalsia vastaan, koska ovat olleet nukuksissa loppukaudesta kun taas Daltonin tiikerit ovat olleet kovassa nousussa. Silti uskon, että Houston tämän hoitaa.

Lauantain toisessa matsissa Minnesota Vikings kohtaa vanhan kilpakumppaninsa Green Bay Packersin. Joukkeet kohtasivat viimeisellä kierroksella ja Vikings onnistui Packersin tällöin voittamaan. Jos Packers kuitenkin saa pidettyä Christian Ponderin kurissa ja rajoitettua ilmiömäistä Adrian Petersonia, niin ottelun voittaja lienee selvä.

Ravens kohtaa kotonaan Baltimoressa Indianapolis Coltsin. Edellinen on kärsinyt loukkaantumisista ja ollut varsin keskinkertainen, jälkimmäinen on tehnyt uskomattoman paluun 2-14 joukkueesta 11-5 joukkueeksi onnenkantamoisen nimeltä Andrew Luck (Chuck Pagano). Vanhoista peleistä ei voi sanoa mitään, joten tiukoille menee. Periaatteesta kannatan B-morea.

Viimeisessä villin kortin ottelussa kohtaavat Seattle Seahawks ja Washington Redskins. Mitä tahansa saattaa tapahtua, oikeasti ihan mitä tahansa. Jos RGIII onnistuu vedättämään Seattlen kovaa puolustusta Washington voi tehdä komean paluun pitkän yön jälkeen. Sunnuntaina nähdään.

Tosiasia on se, että mikä tahansa näistä joukkueista jatkoon pääseekin, saa se vastaansa niin kovia pelaajia, että oksat pois. AFC:n ykkösjyvä meni uskomattoman paluun tehneelle Peyton Manningille (siis Denver Broncosille) ja kakkossija lähihistorian menestyneimmälle joukkueelle New England Patriotsille. Siitä on paha repiä.

NFC:ssä kärjessä ovat kauden läpi loistanut Atlanta Falcons ja San Francisco 49ers. Näistä neljästä jollekin minä leipoisin kauden kruunua ja jokainen on tekijä matkalla konferenssifinaaleihin. Kannattamani Ravens saisi voittaessaan Coltsin toisen heppajoukkueen Broncosin vastaansa, ja se lienee liian kova pala. Vaikkei olisi tulisi suurella todennäköisyydellä AFC:n finaalissa vastaan Patriots, ja sehän muistetaan, mitä siitä seuraa. Njoo.

Veikkaukseni on, että Broncos voittaa Patriotsin ja 49ers jonkun (toivottavasti Atlanta pääsee konferenssifinaaliin) ja New Orleansissa 3.2. San Francisco vie Lombardin länsirannikolle. Näin tuskin käy, mutta siinä se on!

Ja nyt, katsomaan...