maanantai 31. toukokuuta 2010

Hyvä YLE!


Niin, eihän minulla tietenkään ole mitään Windows Media Playeria, sillä se on todellista roskaa. Mutta mikä onkaan YLE:n ratkaisu ongelmaani, kun ei ohjelma kuulu?

Toimiiko Windows Media Player muissa kuin Windows-koneissa?
Windows Medialle on olemassa rajoitettu Macintosh ja Unix (Solaris) -tuki. Windows Media Player on myös esiasennettuna Windows Mobile taskutietokoneissa. Windows Media on kuitenkin ensisijaisesti Windows-järjestelmissä toimiva formaatti ja esiasennettuna kaikissa Windows-versioissa Windows95:stä alkaen.
Miten toistan Windows Mediaa Mac OS X -käyttöjärjestelmässä?

Microsoftin oma Windows Media Player versio 9 on saatavilla Macintoshille. (http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/mac/mp9/default.aspx ).

Vaihtoehtoisena tapana Windows Media -tiedostojen toistamiseen Macintoshissa Microsoft suosittelee Flip4Mac -tuotetta (http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/wmcomponents.mspx ) tai (http://www.flip4mac.com ).
- YLE Elävä arkisto, haettu 31.5.2010
Oikeasti. Ensimmäinen vaihtoehtoni on siis hankkia Windows Mobile taskutietokone. Toiseksi voin hankkia täyden Winukan. No tätä olen harkinnut mutta niin paljon en halua YLE:n arkistoradiota halua kuunnella, että viitsisin ja muut tarpeet ovat toistaiseksi olleet yhtä marginaalisia. Niin ja tuo Flip4Mac minulla on mutta sehän ei YLE:n yllä esittämästä huolimatta toiminut.

Suomen valtion radio siis on näin käytännössä mikkisoftan kannalla median julkistamisessa. Ei siinä mitään, kuten olen aiemmin todennutkin, minä käytän sitä mikä toimii, mutta Media Player in siinä määrin huono ohjelma, etten siihen lähde tämän takia. YLE ei todellakaan koe tässä mitään ongelmaa?

2 kommenttia:

stibe kirjoitti...

Tuttu ongelma. Olisivat voineet varmaan valita jonkun avoimen formaatin, mutta nyt näin. Kärsitään.

Allaolevasta linkistä voi ladata Flip4Macin, koska luonnollisesti Elävän arkiston tarjoaman linkin päästä ei plugini asennu.

http://dynamic.telestream.net/downloads/download-flip4macwmv.htm

Kertokaahan joku, miten äitini olisi onnistunut tekemään tämän mäkillään? Ei mitenkään.

Kuinka moni tavallinen käyttäjä tietää entuudestaan, että Flip4Macin trial versiolla voi katsella ohjelmia ihan hyvin ikuisuuden ja maksullisen tarvitsee vain import-tominnoille? Ehkä moni säikähtää trial -nimeä eikä asenna tai jo sitä ennen hintalappua $29, joka näkyy Flip4Macin sivuilla.

Aaro Sahari kirjoitti...

Mulla on Flip4Mac jo entuudestaan, eikä tämä silti toiminut Elävässä arkistossa. Olen sitä käyttänyt haastattelunauhojen kuunteluun, Olympus kun on sekin pedissä tuon formaatin kanssa.