maanantai 16. helmikuuta 2009

Olette jonossa, odottakaa olkaa hyvä

Katsotaan miten käy? Jonotan juuri nyt (klo 07.25) Sonispheren lippuja Kotkan lippupalvelun edustalla. Kivilaattalattia on kova, ja kylmä. Meitä on tässä seitsemän toiveikasta, kuin veljekset lukkarin penkillä rivissä feikkipuuseinään nojaamassa. Pari ryystää kahvia, joku lukee lehteä, kaikki kuitenkin väsyneitä. Vähän toinen meno kuin 2003 loppuvuodesta Tapiolassa. Silloin kastuivat varpaat, tuli flunssa.

Katsotaan miten käy, sillä näistä asioista kuulee aina nykyisin lähinnä huonoa. Miten voi lippujen saaminen ollakaan näin sairaan vaikeata. Onko elintasomme tosiaankin niin korkea, ettei 90 euroa tunnu missään? Vai onko Metallica todellakin niin hyvä? En tiedä, mutta onhan tuo kattaus tietenkin varsin lupaava.

No, jalkani puutuvat ja haluaisin nukkua, enää puolitoista tuntia. Miten sitä tulikin niin vanhaksi? Aikanaan jonotin helposti kolmekin tuntia ulkona kylmässä ilman istumapaikkaa historianfilosofian tenttiin lukien. Ei enää. Jo puoli tuntia tässä on ihan kauheata, mutta katsotaan kohta, miten menee. Pahinta on se, ettei lippujen saamisesta ole siltikään mitään varmuutta. Metallican edellisen keikan myynti osoitti taas kerran valitettavan selvästi ne ongelmat, mitä nykyiseen järjestelmään edelleen liittyy. Internetostokapasiteetti ei koskaan riitä näitä piikkejä, vaan järjestelmä kaatuu epäluotettavuuteensa. Paikalliset lippupalvelut eivät noudata yhteisiä pelisääntöjä, jolloin ostajat ovat epätasa-arvoisessa asemassa.

Katsotaan, miten käy. Onneksi olen nähnyt 'tallican jo kahdesti sateessa ja porotuksessa. No, olisihan tuo retki Poriin ihan hieno kokemus kaveriporukalla. Toivotaan, toivotaan ja venytellään nyt vähän ensin!

1 kommentti: