perjantai 22. toukokuuta 2009

Otteita tuottajan päiväkirjasta

Olen paininut jo viikon oikeastaan kaiken vapaa-ajan studion ja musiikin parissa, minkä työkiireiltäni olen kerennyt. Muutamia huomioita on siis syytä laittaa näin biteiksi, jotteivat ne aivan unohdu.

Ensinnäkin kuvia sessioista täällä. Kiitos SJ!

Siirsimme studiokamat tupaan ja musisoimme siellä. Urkuharmonin käyttö osoittautui laitteen karmean epävireisyyden takia mahdottomaksi. Tavoitteenani on edelleen saada se laite jossain vaiheessa sämplättyä ja syntetisaattoriin. Tämän teen harjoituksena ES24:n käytöstä jossain vaiheessa.

Itse sessiot toimivat, joskin tuottaja oli selvästi kesäterässä ja teki hölmöjä äänitysvirheitä. Musiikki oli kuitenkin pääosassa ja hauskaa.

Samalla alkoi RME FF800:n uskomattoman tehokas reititysjärjestelmä avautua. Laitteella onnistuu vaikka minkälainen signaalinohjaus, tämäkin tuli tarpeeseen. RME käyttää erillistä mikserisoftaa, Total mixiä, raudan ja sekvensserin välillä, niinkuin käytännössä katsoen kaikki vastaavat pelit. Mikä tekee siitä poikkeuksellisen, on sisään rakennettu matriisi, toisin sanoen sisäinen patch bay, jonka avulla voi määrittää kaikkien sisään tulevien, sekvensserin tuottamien ja uloslähtevien signaalien suhteita fyysisten lähtöjen kanssa. Aivan uskomatonta!

Hyvä arvostelu muuten aiheesta (joskin vähän vanha) täällä.

Niille teistä, joita yllä ollut hämää, tai jotka haluatte kertauksen studiohommista, tämä on toistaiseksi paras löytämäni sivusto. Osittain vanhaa tekniikkaa, mutta ihan uskomattoman selvästi selostettuna alusta loppuun.

Toiseksi on todettava, että koko viikonlopun aikana laitteisto ei aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Ei kaatumisia, ei signaalikatkoksia. Tämä kaikki siis vanhalla koneellani, sillä kyllä, olen siirtymässä uuteen keskusyksikköön. Ostin hiljan kaveriltani uudemman (mutta vanhan mallisen) MacBook Pron seuraavilla spekseillä: Duo Core 2 2,4 GHz, 4 Gb ram, WD Scorpio black HD 320 Gb (7200 rpm). Toisin sanoen nopeampi prossu, tuplat muistia ja huomattavasti tykimpi kovalevy ja tilaa laittaa rumpukoneet ja muuta suoraan läppärille.

Sisäänajo alkaa kesäkuussa, mutta nyt ei sitten pitäisi tulla enää ongelmia Superior Drummerin kanssa.

Lopuksi päivitys Rämän tunnariin. Sain viimeinkin kamariorkesterin miksattua ja ohjelmoin samaan syssyyn hevirummut biisiin. Tein uuden patchin rumpuja varten, joka potkii todella isolla sydämellä. Äänitin eilen vähän kitaroita kokeillakseni tasoja ja saundeja. Kitarat pitää kuitenkin nyt vetää viikonloppuna ajatuksella ja heittää päälle vähän pikku kikkoja, ehkä vähän syntsaa. Demomiksaus pitäisi olla valmiina ensiviikon perjantaiksi, joten tekemistä riittää.

Ei kommentteja: