sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Studiokuulumisia: bluesia, organisaatiouudistuksia ja tulevia projekteja

Tämä viikonloppu oli varattu musiikin tekemiseen F Y Studiossa. Perjantaina saapui taloon sessioihin kova bluesmies Simo J. . Viikonlopun aikana äänitettiin joukko rujon kokeellisia kitarakappaleita erinäisillä akustisten ja sähkökitaroiden voimalla. Valitettavasti ääniteknikon pitkäksi venähtänyt sapatti onnistui kokemattomuuttaan tössimään pari muuten mielenkiintoista vetäisyä. No, mitäpä rikkoutuneista kananmunista. Saanette vielä kuulla viikonlopun tuloksia, kunhan tuottaja selviää työviikosta kunnialla ja ehtii pureutua aineistoon.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että pienellä siirtelyvaivalla saatiin hyvä äänityspöhinä käyntiin 1. studioon (eli Tupaan). Tänään oli sitten kova urakka siirtää kaikki takaisin, joskin hiljattain aloittamani tarvikkeiston säilytyksen tilan parantamiseen tähtäävä logistiikkaprojekti osoitti heti hyötynsä, sen verran helposti tavarat löytyivät ja siirtyivät. Viimeisenä ohjelmanumerona kun olivat tänään illalla Aallon uljaiden harjoitukset 1. studiossa. Viimekesän voittajat palaavat keikkalavoille kesäkuun 3. päivänä, kun Kotkan torilla pyörähtää käyntiin joka vuotinen must-see-tapahtuma, Lohisoitto. Olemme, käsittääkseni, avajaisten pääbändi!

Kun tavaraa nyt oli siirrelty 1. ja 2. studioiden välillä (2. on tietenkin Sininen kammari!), päätin miettiä uusiksi 2. studion tekniikkaa. Poistin vanhat monitorit ja niiden mukana monta monituista metriä johtoja, mikserin ja muuta tarpeetonta roinaa. Kun ulkoiset tallennusmediat vielä saatiin daisy chainiin, sain RME:lle pysyvän paikan ja pöydälle paljon lisää tilaa. Niin ja pölyt tuli taas pyyhittyä tarkkaan nurkista, eli toisin sanoen vallan onnistunut viikonloppu!

Viikonlopun iso uutinen on silti se, että F Y United on aloittanut neuvottelut muuan Helsinkiläisen peikkobändin kanssa, näiden ensituotoksen äänittämisestä. Nyt koitetaan saada paketti kesäksi kuntoon, niin ensimmäinen täysin FYU-universumin ulkopuolinen yhteistyötaso on tosiasia!

Ei kommentteja: