perjantai 11. joulukuuta 2009

FY Studio venyyyyyyyyyyyy

Hain tänään päivityksen Logic Studioon versiosta 8 versioon 9.

En ollut aluksi innostunut 200 euron päivityksestä, sillä oli varsin tyytyväinen työasemaani, etenkin kuten aiempien kirjoitusteni perusteella voi ymmärtää. Monet uudet piirteet vaikuttivat ensisilmäyksen perusteella kyllä hienoilta, mutta eivät maailmaa mullistavilta. Apple mainosti uuden Logicin ja Mainstagen hienoja kitaristeille suunnattuja piirteitä.

Sitten kävin tutustumassa toimintoon nimeltä flex time. Enää en voinut odottaa.

Esittelyvideot löytyvät täältä.

Periaatteessa kyseessä on toiminto, jolla suoraan perusasetteluikkunassa voi venyttää ja rytmittää äänitettyjä äänitiedostoja. Esimerkiksi nyt voi basistin suorituksen ajoittaa suoraan rumpalin basarin tuntumaan, tai venyttää laulajan tavua ja korjata pieniä ajoitusongelmia.

Kaikki nämä piirteet ovat tuttuja kilpailevista tuotanto-ohjelmista, mutta viimeisenä tullut Apple on tehnyt hyvää työtä ja hoitanut arvostelijoiden kommenttien perusteella asiansa hyvin. En malta päästä kokeilemaan, vaikka tämä tarkoittaakin samalla käytännössä Snow Leopard -päivitystä. Toisin sanoen tiedän, mitä teen joululomalla! Lukekaa silti itse:

Mäkkimaailman arvio

Tweakin lyhyt esitys
, lue myös koko historia edellisillä sivuilla

Kattavampi käsittely Paul Dakeyneltä

Synthopian videoarvostelu

Sitten vähän itsekritiikkiä. Kuten arvioistakin ilmenee, tämä uljas uusi ohjelma voi olla monella tapaa sisällöllisesti samaa kuin Antares Auto-Tunet ja Melodynet. Sillä voi loputtomasti säätää ja korjata muusikoiden "epätäydellisiä" suorituksia. Se, pitäisikö niitä korjata, milloin ja kuinka paljon on sitten ihan toinen, hyvän maun vallitseva kysymys. En ole ihan niin varma, mutta kokeilen ja kerron sitten.

Ei kommentteja: