maanantai 28. joulukuuta 2009

Mac OsX Snow Leopard toistaiseksi

Päivitin 19.12. eli vähän yli viikko sitten tietokoneeni käytöjärjestelmän uusimpaan versioon 10.6. Snow Leopardiin. Osasin odottaa ongelmia, sillä olen tehnyt vastaavalla laitteistokokoonpanolla jo yhden siirtymän tiikeristä lepardiin. Tässä suhteessa en todellakaan pettynyt, valitettavasti.

Ensimmäisenä hajosi internetsoitto-ohjelma. Uusi versio löytyi Vodafonen sivuilta helposti ja on toiminut nyt 9 päivää varsin moitteettomasti, mitä nyt estää muiden ohjelmien käskemät järjestelmän uudelleenkäynnistyskomennot ollessaan päällä. Elisan sivuilta ei muuten mitään infoa löytynyt tuolla modeemimallilla (Huawei E220), mutta ohjelma itse tunnisti Elisan palveluntarjoajakseni, joten go figure.

Flashin kanssa on web-selaimissa ollut pientä kränää, mutta tähän en ole päässyt kiinni, katsotaan toistuuko, vai mitä.

Spotlightin indexointi on vähän tökkinyt, mutta muiden käyttäjien ilmoittamia massiivisia muistihukkia en ole yhtä lyhyttä tapausta lukematta kohdannut.

Guitar Pro tarvitsi uuden version, joka löytyi juurikin päivitettynä firman sivuilta (ilmaiset versiot maksaneille, rekisteröityneille käyttäjille). Vanha lumilepardia edeltänyt versio kaatui heti käynnistyksessä.

Sitten vähän sydämentykytyksiä: tänään aamulla yrittäessäni mennä Ylen Areenaan katsomaan Avara luontoa äänikorttini ei lähtenyt tulille. Ei, vaan kaatoi koko koneen. Harmaata ja uudelleen käynnistysohje (eli käsky painaa virtanappi pohjaan ja huolella). Ei hyvä. No sitten uudelleen kone raksuttamaan ja verkkoon. Laitailin RME:n sivuilta kaikkea kivaa, ja toinen lataamani driveri toi onnen takaisin Geneleceihin. Huh. Huomion arvoista on se, että vanhoilla ajureilla kaikki toimi viikon ihan hyvin, enkä siinä tehnyt mitään audioasetusmuutoksia. Todellakin go figure.

Kokonaisuutena täytyy todeta, että lumikissa on tuonut paljon tyhjää tilaa koneelle. Samalla se on tuonut outoa käytöstä ja ihmeellistä tökkimistä. OSa tästä varmaan johtuu ohjelmien vanhojen versioiden kanssa tulevista virheistä, mutta kokonaisuutena en vielä ole oikein saanut tähän uuteen pakettiin täyttä luottoa. Mikäli en olisi saanut äänikorttia muuten toimimaan, olisi tänään, heti ollut tiedossa paluu kloonin kautta vanhaan. Musan kanssa ei todellakaan leikitä.

Ei kommentteja: