sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Merihistorian päivät 2009

Jos twittaisin, olisi ollut paljon kerrottavaa. Kuitenkin lyhyesti vähän kertomaa merihistorian päiviltä Kotkan Merikeskus Vellamosta. Nyt kun toisiksi viimeinen esiintyjä on lauteilla (vieressäni) ja kaikki ihmiset on saatu ruokittua ja osa puhujista jo kotimatkalle, voin todeta, että hyvin on homma mennyt.

Perjantaina oli säätöä ja tutkijapalaveri, joka minulta meni ihan säädön nimissä. Samalla oli miljoona pikkuasiaa. Lauantai meni sitten todellisella hätäkällä, varsinkin kun kaikkien järjestelyjen ohessa piti viimeistellä ja illan viimeisenä pitääkin oma esitelmä (graduaiheeseen liittyen).

No, sunnuntaina oli jo rennompaa.

Sisältöä pitää myöhemmin analysoida lisää. Lyhyesti kuitenkin on todettava, että saimme mukaan maailman mittakaavassa kovan luokan ympäristöhistoriaa ja meriarkeologiaa. Aiheet vaihtelivat valtamerien kalapopulaatioiden historiallisesta mallinnuksesta puun mikrobiologiseen hajoamiseen vedessä, sekä Helsingin länsisataman etnologiasta uusimpien kaikukuotausmenetelmien käyttöön laivahylkytutkimuksessa. Vieraita saimme ympäri merellisen Suomen ja Hullin ja St. Andrewsin yliopistosta asti!

No, nyt homma on pian paketissa. Vielä pitäisi viikko jatkaa töissä, mutta ensi viikonloppuna minä pidän vapaata: jos siis on asiaa, niin soittakaa viikolla. Minä pistä perjantaina kännykän kiinni!

Ei kommentteja: