lauantai 21. maaliskuuta 2009

Miksi se nyt on niin vaikeata?

Teen tarrasuodatusta Excelistä Wordiin. Ei pitäisi ikinä käyttää tätä paskaa, mutta ei ole vaihtoehtoja. Pelkään että otsasuoneni räjähtävät millä hetkellä hyvänsä. Oikeasti luulisi, että ne paskiaiset osaisivat korjata samat vanhat ongelmat, mutta ei samat vanhat möröt kummittelevat Office 2007 -sukupolvessakin (minulla tietenkin alla Mac Office 2008).

Ensinnäkin jos suodattaa listaa, joka on pitempi kuin oletusarvoinen yksi sivu, ei ohjelma osaa automaattisesti lisätä lisää sivuja, ellet ole etukäteen sitä itse tehnyt alle. Brilliant! Lisäbonuksena on tietenkin uuden Officen täysin muutettu käyttöliittymä, jossa on omat ideansa, mutta joka kuitenkin vain vaikeuttaa tekemistä kaikille, jotka ovat aikaisemmin näitä höyryäviä koodikasoja käyttäneet (eli 99,99 % meistä).

Paska, mikä paska -pääpalkinnon saa kuitenkin seuraava "toiminnallinen piirre": Excelistä suodattaminen on peruskauraa yhdistämisen hallinnassa, joten voisi olettaa, että Mac Word 2008 osaisi käyttää Mac Excel 2008:n xlsx-tiedostoja. Arvatkaapa mitä?EI SE OSAA!

Joo, Word ei tunnista tätä tiedostoformaattia, vaan minun piti kopioida taulukkotiedot toiseen tiedostoon vanhalle Office 97-2003 tyypille.

Hajotkaa, niin minäkin!

2 kommenttia:

-Tuomas- kirjoitti...

Paskan möivät!!

Aaro Sahari kirjoitti...

Aina se on sellainen ollut. Sitä on vaan Adoben perusteella tottunut määrättyyn tasoon, ja kun sitä ei saa, niin kenkuttaa...