maanantai 16. tammikuuta 2012

Konferenssifinaalit

No niin, nyt on sitten ottelut oteltu divisioonakierrokselta.

Suurin yllätys koettiin hyisessä Green Bayssa, missä kotijoukkue Packers jäi New York Giantsin jalkoihin. Tom Coughlinin joukkue oli joka osa-alueella vakuuttavampi ja luotettavampi. Näin siis päättyi Packersin matka kaksoisvoittoon ja minun ennustukseni tylsästä finaalista.

Ensin henkilökohtaisesti tärkein: B-More meni jatkoon ja kohtaa New England Patriotsin AFCn finaalissa. Ottelu oli todella vähäpisteinen ja puolustukset ratkaisivat olennaisella tavalla. Muutamat Houstonin järkyttävät källit ja Ray Lewis – Ed Reed -kaksikon jäätävä suoritus riittivät puskemaan tokkuraisen ja hyökkäyspeliltään valitettavan luokattoman Ravensin eteenpäin 20-13 tuloksella. Nähtäväksi jää vain se, miten pahasti Reed loukkasi itsensä vikassa pelissään antaessaan kaikkensa, kuten aina. Häntä tarvitaan Foxboroughssa varmasti!

New England Patriots lopetti Tim Tebow -mussutuksen todella tylysti murskaten Tom Bradyn johdolla Denverin 45-10. Pelottaa kyllä ajatella, että näistä roboteista pitäisi ottaa mittaa, mutta luotan korppien mustaan magiaan. Raven, raven, on and on raven claws!

Etukäteen tiukimmaksi ennustamani 49ers – Saints oli todella sitä. Candlestick Park sai hienot (melkein-)läksiäiset, kun QB Alex Smith pisti pallon Vernon Davisin tassuun vain hetkeä ennen loppusummeria ratkaisten näin ottelun Friscon hyväksi. Tiukka puolustus siis sai kun saikin jäädytettyä Drew Breesin hymyn. Minulta tämä meni hassiin, sillä luotin New Orleansiin aina loppuun asti. Ei auta mussuttaa, vaan alkaa odottaa Harbaugh Bowl 2:ta, siis Super Bowlia! Taitavat isommat ennakosuosikit yhä seisoa veljesten tiellä, mutta eikö olisikin legendaarista?

Nyt siis edessä ovat konferenssifinaalit. AFCssä kohtaavat Patriots ja Ravens. Ellei jälkimmäinen ylly parhaaseen mahdolliseensa, veikkaan edelleen, että Patriots menee finaaliin. NFCssä taas yllättäen kamppailevat finaalipaikasta NY Giants ja SF 49ers. Jälkimmäinen on hoitanut nimiinsä kauden ainoan keskinäisen ottelun, mutta tämä tapahtui kierroksella 10. Tämän jälkeen pari Eli Manning – Victor Cruz on noussut huipulle. Silti virheisiin ei ole varaa, onhan Friscossa sarjan paras puolustus.

Näin ensiviikolla siis.

Ei kommentteja: