keskiviikko 31. joulukuuta 2008

HD video ja kalliit piuhat

Ostin hiljattain elämän kalleimman johdon, vaikka sain ihan mukavan 25 % alennuksen. Tarvitsin nimittäin piuhan tietokoneeni ja uuden tv:ni välille. Koska MacBookPro sylkee DVI-liitännästään jopa 1080:tä signaalia (jota oma 15,4" näyttö ei tosin tue), ja koska Braviassa taas on joukko HDMI-liitäntöjä vapaana, oli selvästi mahdollista (eli tarpeellista!) hoitaa siirto digitaalisesti.

Ei kun kauppaan...

Ja löytyihän se sieltä DVI-HDMI piuha, vain 65 €. Aziaa!

No tänään tein ensimmäisen testin proxy-telkkarilla, joka on tosin vain HD ready. Lähteenä on kovasti pakattu avi-tiedosto. Täytyy sanoa, että taas kerran alkujaan uskomattomalta tuntunut rahan käyttö kannatti. Pitkällisen läppärikatselun perusteella täytyy todeta, että signaali oli telkkarilla tuhottomasti parempi. Tottakai kamassa oli ne tyypilliset ongelmat, isot pinnat pahasti fragmentoituneita ja mustat suorastaan hirveitä, mutta tällainen tiivis video ei silti ole ikinä näyttänyt näin hyvältä.

No sitten ne huonommat asiat. Olen jo aiemmin huomannut, että se, miten videoulostulo suhtautuu osx:n Spacesiin, on vähintäänkin ongelmallista. Tämä testi vahvisti asian. Jos Spaces on päällä, ulostulo arpoo näyttötilan jonnekin erillisten mininäyttöjen välille, eli ei minnekään. Kun otin tilan pois päältä alkoi lyyli kirjoittaa ja sain kaksi näyttöä toimimaan niinkuin pitää, eli rinnakkaisina näyttölaitteina. No joo, ei mahda mitään.

Silti olen iloinen, sillä nyt ei tarvitse ostaa superkallista apple cinema näyttöä, vaan voin käyttää telkkaria hoitamaan homman!

Muuten, Applella ei ole myynnissä DVI-HDMI-muunninta. Nice going!

2 kommenttia:

A Khudori Soleh kirjoitti...

salam from khudori

Aaro Sahari kirjoitti...

Ei mitään hajua, oikeasti.