Olen pääsääntöisesti käsitellyt aiemmin ns. kitaramusiikkia, rokkia ja muuta vastaavaa. Tähän on teitenkin taustasyynä ollut se, että soitan itse juuri kitaraa ja kuunteleen mielelläni juuri tuolla soittimella tehtyä musiikkia.
Studioharrastukseni myötä olen kuitenkin enemmän ja enemmän lähestynyt ns. elektronista musiikkia. Varhaiset testit dos-pohjaisella tracker-ohjelmalla ja muutamilla sämpleillä olivat selvästi juuri elektronista musiikkia, ja noista 90-luvun päivistä olen tullut jo pitkän matkaa. On teitenkin syytä huomauttaa samalla, että valtaosa nykypäivän populaarimusiikista on elektronista - enemmän tai vähemmän. Enkä tarkoita tällä edes tietokonepohjaisia studioita, vaan ihan soittimia ja perustekniikoita.
Varsinainen elektroninen musiikki on kuitenkin vähän eri käsite, ja kaltaiselleni analogikulttuurin lapselle (minä kuuntelin pikkupoikana 1960- ja 1970-lukujen rokkia) on helposti vaikeata päästä tuosta varsin laajasta ja yllättävän pitkään kehittyneestä musiikin osa-alueesta perille.
Tällöin apuun tulee kerrassaan erinomainen Ishkur! Tämä kaveri on pitänyt jo pitkän aikaa netissä (missä muuallakaan!) Ishkur's Guide to Electronic Music -sivustoaan. Hän on jaotellut musiikin paitsi tyylillisesti, myös ajallisesti sukupuittain. Mikä parasta sivustolla on törkeä määrä pätkiä tyypillisiltä artisteilta esimerkkeinä. Ishkur kertoo tiiviisti ja informatiivisesti eri tyylisuunnista ja jopa näihin käytetyistä klassisista soittimista. Nerokasta tavaraa!
Siis, jos tekno ahdistaa, käy lunttaamassa Ishkurilta. Perään vähän Wikipedia-sulkeisia ja homma on hallussa! Tai sitten ei.
Epic: Payback at Bandar Setan
2 viikkoa sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti