sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Parhaat rummut ikinä

Olen jo jonkin aikaa työstänyt Logicin ja Superior Drummer yhteystyötä. Toontrack nimittäin esitteli plugarinsa hienompia asetuksia, joista minulle kolahti SD:n moniulostulo-optio. Kyseinen rumpusofta on nimittäin nauhoitettu levottomalla määrällä mikkejä (3 basariin, 3 virveliin, tomit erikseen yms.) ja näiden erillisten mikkisignaalien johtaminen suoraan sekvensseriin olisi todella hyödyllinen piirre, niin hyvässä kuin pahassakin.

Logic kuitenkin tuotti ongelmia, eikä homma luistanut helposti. Selvittelin asiaa ja minulle ilmeni, että ongelmaan olisi hieno tekninen ratkaisu, mutta taitoni eivät oikein siihen riittäneet.

Avukseni tuli Logic-sekvensserin käyttäjäfoorumi Logic Pro Help. Muutenkin täytyy kiittää näitä katteja, sen verran kovaa settiä foorumilta oppii. Slovenialainen kaveri, Ploki, sitten hoiti homman. Jäbä oli tehnyt jo jonkin aikaa sitten Superioriin setin, jostä löytyi kaikki.


Tässä kuvassa on mikserinäkymä, ensimmäisessä kanavassa on itse Superior ja sen perässä apukanavia kaikille "mikeille" erikseen. Sitten samaa kamaa SD:n puolelta:


Tässä on siis kaksi mikseri peräkkäin, mikä mahdollistaa sen, että syötän superiorista suoraan täyttä hönkää (unity gain) logiciin ja miksaan homman kasaan vasta siellä. Voin myös työstää yksittäisiä signaaleita superiorissa tämän omilla sisäisillä plugareilla. Kun kanavat vielä Logicissa kerää pakettiin erinäisten alibussien avulla, on tuloksena jotakuinkin oikeasti moniraitanauhoitettua rumpalia monipuolisuudessaan vastaava kokonaisuus.

Kyllä nyt taas kelpaa

Ei kommentteja: